Irina

Irina

Olen saanut koulutukseni perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen Suomessa, Suomen Nei Jing –koulussa. Opettajanani toimi pääasiassa Gandul Saris-Sauri.  Nei Jing  -koulun on perustanut  espanjalainen  tri José Luis Padillla Corral vuonna 1975. Koulun nimi on kokonaisuudessaan Escuela de Medicina Tradicional Oriental Neijing. Koulu toimii nykyään 21 eri maassa. Tri Padilla Corral on saanut koulutuksensa Kiinassa, Japanissa, Taiwanissa ja Koreassa. Hän on myös maailman akupunktuurin kattojärjestön W.F.A.S. jäsen. Hänellä on akupunktuurin professuuri useassa kiinalaisessa yliopistossa ja myös Madridin lääketieteellisessä yliopistossa.

Aloitin perinteisen kiinalaisen lääketieteen opinnot vuonna 1999. Akupunktio hoitoja aloin tekemään vuonna 2003 hieronta työn ohella. Valmistuin urheiluhierojaksi vuonna 2000. Akupunktiohoitajana olen toiminut sekä osa- että kokoaikaisesti aikaisemmin Helsingissä ja Rovaniemellä. Nyt äitiysloman ja hoitovapaan jälkeen olen avannut hoitolan Oulussa tammikuussa 2018.

Olen myös taidemaalari ja kuvataidekasvattaja. Minua on koko elämäni läpi kiehtonut niin taiteet kuin ihmisen hyvinvointi. Nykyään pyrin yhdistämään näitä kahta aspektia omassa elämässäni. Olen käynyt muun muassa ekspressiivisen taideterapian kurssin. Akupunktio on minulle rakas hoitomuoto ja työ.

hyvä akupunktio oulu

Kiinnostukseni kohde on myös meditaation harjoittamisessa. Olen meditoinut noin 20 vuotta ja kokeillut erilaisia lähestymistapoja. Meditaation harjoittaminen alkoi Nei Jing koulussa ja itsekseen kotona, kunnes hakeuduin Helsinki Zen Centerin oppiin ja osallistuin myös meditaatio retriiteille Suomessa ja Ruotsin temppelissä. Sittemmin olen ollut Oulun Mindfulness Ry:n toiminnassa mukana. Nykyään meditaatio opettajani on Karen Terzano, joka on tuonut Suomeen Tavallisen mielen (Ordinary Mind) zen-koulukunnan ja suuntauksen. Karen on Zen zen-opettajuuden lisäksi psykologi ja psykoterapeutti.

Omassa elämässäni olen kokenut akupunktion ja meditaation hyvää tekevät vaikutukset. Niin ikään olen saanut osallistua useille Feldenkrais -menetelmän kursseille, ja oivaltanut taas lisää kehomielestäni. Henkilökohtaisen psykoterapian ja taideterapia opintojen myötä minulla on myös ymmärrystä ihmisen psyykkeestä. Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on moniulotteinen ilmiö, johon vaikuttavat monet tekijät.

Jäsenyys

Olen FinnAcu ry:n jäsen, joka kuuluu Suomen kattojärjestöön SKILL ry:hyn (Suomen kiinalaisen lääketieteen liitto). SKILL kuuluu kansainväliseen ETCMA:han (European Traditional Chinese Medicine Association).